Ένσημα

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά

Το εργόσημο αφορά αποκλειστικά την ασφάλιση κατ’ οίκον απασχολούμενου προσωπικού, που παρέχει εργασία σε τακτά ή μη χρονικά διαστήματα και αμείβεται αναλογικά με το χρόνο εργασίας του σε ωριαία ή ημερήσια βάση. Συγκεκριμένα:

Add a comment

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά

Mε βάση τις διατάξεις της παρ.3 του άρθρου 8 του N.4237/2014, δημιουργήθηκε το σύστημα  ΑΤΛΑΣ, το οποίο αποτελεί ένα σύστημα καταγραφής της ασφαλιστικής ιστορίας και της ασφαλιστικής ικανότητας για όλους τους ασφαλισμένους της χώρας. 

Ο ασφαλισμένος μπορεί να συνδεθεί στην ιστοσελίδα του συστήματος ΑΤΛΑΣ https://www.atlas.gov.gr/ATLAS/Pages/AtlasInfo.aspx χρησιμοποιώντας τους κωδικούς πρόσβασης στο taxisnet και το ΑΜΚΑ του και να έχει εικόνα του ηλεκτρονικού ασφαλιστικού βιογραφικού του. Επίσης να δει τον αριθμό μητρώου του για τον ασφαλιστικό φορέα στον οποίο υπάγεται. (ΑΜ.ΙΚΑ, ΕΑΜ-ΟΑΕΕ κ.λπ.)

Στο πληροφοριακό σύστημα Άτλας θα ενσωματωθεί σταδιακά ο χρόνος ασφάλισης όλων των Ελλήνων σε όλους τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης της χώρας. Μέχρι στιγμής στο σύστημα ΑΤΛΑΣ υπάρχουν στοιχεία  ασφάλισης από το 1994 μέχρι σήμερα για το ΙΚΑ, τον ΟΑΕΕ, το ΕΤΑΑ και από το 1998 έως σήμερα για τον ΟΓΑ.

Add a comment
© 2016 Taxisland