Εκκαθαριστικά σημειώματα ΦΑΠ

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας αποστολής και αποπληρωμής του ΦΑΠ 2011 ξεκίνησε η αποστολή των εκκαθαριστικών σημειωμάτων για τον ΦΑΠ 2012 προς τους υπόχρεους από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει και η αποστολή των εκκαθαριστικών του ΦΑΠ 2013. Σημειώνεται ότιγια να αρχίσει η αποστολή του ΦΑΠ 2013 πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η υποβολή των ηλεκτρονικών δηλώσεων Ε9 για το 2013 για την οποία η προθεσμία είναι μέχρι στιγμής έως τις 15 Σεπτεμβρίου.

Ο ΦΑΠ επιβάλλεται σε ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν στην κατοχή τους κτίσματα και εντός σχεδίου πόλεως οικόπεδα συνολικής αξίας μεγαλύτερης των 200.000 ευρώ.

Ειδικά για τον ΦΑΠ 2011 και τον ΦΑΠ 2012 δίνεται η δυνατότητα αποπληρωμής σε επτά μηνιαίες δόσεις, ενώ για τον ΦΑΠ του 2013 σε πέντε μηνιαίες δόσεις.

Οι φορολογούμενοι μπορούν να τυπώσουν τα εκκαθαριστικά σημειώματα του ΦΑΠ χρησιμοποιώντας τους κωδικούς taxis από εδώ στην ενότητα Εκτυπώσεις-Εκτύπωση Εκκαθαριστικού ενώ για να δουν τη διαδικασία αποπληρωμής σε δόσεις, τα υπόλοιπα και τα τυχόν πρόστιμα σε περίπτωση καθυστέρησης κάποιας δόσης πρέπει να συνδεθούν στην προσωποποιημένη πληροφόρηση.